Sponsor Bağlantılar

Sayaç

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

Şeref Meselesi 1.Bölüm Tek Parça izle

Sponsorlu Bağlantı



Şeref Meselesi Dizisi 1.Bölümü Yayınlandı!

Güneşi Beklerken dizisiyle keşfedilen Kerem Bürsin, Benim Halen Umudum Var dizisinin Ozan’ı Şükrü Özyıldız, Merhamet’le ses getiren Yasemin Allen, Düşman Kardeşler’le hayatımıza giren Burcu Biricik ve Tek Bulut Olsam’la tanıştığımız Şükran Ovalı’nın başrollerini paylaştığı Şeref Meselesi dizisi bu akşam başlıyor. Ağustos ayından beri çekimleri devam ediyor dizinin. Yöneten koltuğunda Altan Dönmez oturuyor. Bizzat bununla birlikte Güneşi Beklerken’in de yönetmeniydi. Kaç kez yazdığımı hatırlamıyoruz ama rejisine hayrandık Dönmez’in… Eminiz tekrardan harikalar yarattığı bir iş izleyeceğiz. Şeref Meselesi Dizisi‘nin salı akşamı tek ön gösterimi gala gecesi yapıldı.

Tanıtımlar epeyce iddialı devam ediyordu. Inşallah bu akşam hepimizi içerisine meydan tek diziye kavuşuruz. Şeref Meselesi’nin gelişinin reytinglere tesirine gelince, bize kalırsa Gönül İşleri izleyicisiyle aynı kitleye sahipler. O sebeple ŞEref Meselesi’nin gelişi en tek sürü Gönül İşleri’ni zorlayabilir. Ama asıl neticesi yarın göreceğiz. Bakalım, Şeref Meselesi doruğa oturabilecek mi?


Şeref Meselesi , Şeref Meselesi 1.bölüm tek parça izle, Şeref Meselesi 23 Kasım izle, Şeref Meselesi 23 kasım 1.bölüm izle

0 yorum:

Yorum Gönder